Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαιτούμενη νομιμοποίηση





..και αν νομίζει ότι θα παίζει για καιρό το παιχνίδι διαχείρισης μαζών που επιβάλλουν οι επικοινωνιολόγοι της, είναι γελασμένη.

και Γιωργάκη ... όσο αθώος μαλακουρίκος και αν θέλουν να δείχνεις (..και μπορεί να σαι κιόλας), όσο και αν παίζεις trickάκια τύπου, opensource κυβέρνηση, ξηλώνω πινακίδες, αξιολόγηση υπουργών και άλλα καλά αλλά ανεπίκαιρα τύπου ρίχνω στάχτη στα μάτια , το νου σου. Εδώ είναι Βαλκάνια..δεν είναι παίξε γέλασε.

αυτά , παιδί της Μαργαρίτας.

υ.γ1 : ...και επειδή η έννοια κοινό συμφέρον δεν ήταν και τόσο κοινή για όλους (προς δικό σας συμφέρον). Φερε πάλι κοντά ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σίγουρα θα σε πάρει ο διάολος.

υ.γ2 : ...και σίγουρα θα γίνεις το παιδί της αλλαγής ..παιδί της Μαργαρίτας.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

.....Fwd: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Μου στάλθηκε ένα ενδιαφέρον fwd, που θε θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στη σειρά "καταδόστε το διπλανό σας", αλλα στη σειρά "διεκδικούμε τα αυτονόητα". Απλώς μου προέκυψε μια εύλογη απορία. Πώς ξέρουμε ότι μια πινακίδα είναι παράνομη?


Ένα νέο site τέθηκε σε λειτουργία από χθες προκειμένου οι πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους της πρωτεύουσας. Στο www.illegalsigns.gov.gr κάθε επισκέπτης μπορεί να καταχωρεί την διεύθυνση της πινακίδας που θεωρεί παράνομη και να επισυνάπτει την φωτογραφία της παράνομης πινακίδας. Οι καταγγελίες δεν είναι απαραίτητο να είναι επώνυμες ενώ απαιτείται η καταχώρηση του email του καταγγέλοντος.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο επισκέπτης του www.illegalsigns.gov.gr είναι η εξής:


* Συμπληρώνει στην αρχική σελίδα του site το ονοματεπώνυμο του (προαιρετικά).
* Συμπληρώνει την οδό όπου βρίσκεται η παράνομη πινακίδα και τον αριθμό. Μετά την συμπλήρωση της διεύθυνσης εμφανίζεται στο google maps η θέση της πινακίδας στον χάρτη.
* Επισυνάπτει την φωτογραφία της και πατάει "Αποστολή".
* Καταχωρεί το email του και αν θέλει τυχόν σχόλια, διευκρινήσεις ή παρατηρήσεις.
* Πατάει "Αποστολή".


Εάν ο επισκέπτης δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό της παράνομης πινακίδας μπορεί να μετακινήσει τον πράσινο κέρσορα στον χάρτη υποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την θέσης της.Όνομα: illegalsigns_250_250.jpg Εμφανίσεις: 412 Μέγεθος: 619,7 KB

Έπειτα από την βεβαίωση της παρανομίας από τις αρμόδιες αρχές, ο Δήμος ή η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας, θα είναι υποχρεωμένοι να προβούν άμεσα στην αποξήλωσή τους.

Σύμφωνα με το site θα παρέχεται σύντομα η δυνατότητα mobile εφαρμογών αλλά και πολλαπλής αποστολής φωτογραφίων απο κάμερες και κινητά που υποστηρίζουν geotagging.

Στην ενότητα των Συχνών Ερωτήσεων περιγράφονται με λεπτομέρειες και φωτογραφίες όλες εκείνες οι περιπτώσεις παράνομων πινακίδων τις οποίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Προς το παρόν το site δέχεται γεωγραφικά τις καταγγελίες πολιτών για το κέντρο της Αθήνας, τις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων καθώς και για όλο το μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής. Σταδιακά θα προστεθούν και νέες περιοχές.

Η διαδικτυακή σελίδα «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες» δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού και αποτελεί μέρος των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την οδική ασφάλεια.

O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress.