Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ






''τι κάνουμε μετά το λύκειο κυρία?''

''είναι σωστό το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων?..είναι σωστό να γίνεται η επιλογή του επαγγέλματος με βάση την βαθμολογία?''

''γιατί το σχολείο δε μας βάζει μέσα στη ζωή?.. να ξέρουμε και μεις τι δρόμο θα τραβήξουμε.''

''για την τεχνική παιδεία τη λέτε κυρία? 'Έτσι όπως λειτουργεί ποιόν εξυπηρετεί? εμάς τους νέους? το τόπο μας?..δε θα μπορούσε π.χ να γίνει εδώ μια σχολή υφαντουργίας? να αξιοποιηθεί αυτός ο τόπος? που έχει τόση γνώση και παράδοση γύρω απ αυτήν τη τέχνη?

''Γιατί κυρία η Ιστορία που διδασκόμαστε έχει τόσες ανακρίβειες?''

οι ερωτήσεις παραμένουν οι ίδιες...τις ξέχασες γιατί δεν σου απαντήθηκαν πότε.
Γιατί πια οι απορίες σου, είσαι εσύ ο ίδιος.

Το σύστημα λειτουργεί. Και όταν κινείται στο ''περίπου'' και στο ''όλα γίνονται'', τελικά λειτουργεί ακόμα καλύτερα.
Σου δίνουν πετονιά και εκείνοι ψαρεύουν με τράτα. ΙΤΣ ΟΛ ΓΚΡΕΕΚ ΤΟΥ ΜΙ.



J

4 σχόλια:

Maffye είπε...

Οταν κάποια στιγμή μεγάλωσα αρκετά, ώστε να μπορώ να κρίνω, να αμφισβητώ και να ρωτώ,θυμάμαι θύμωσα πάρα πολύ.Για την ακρίβεια οργίστηκα.

Είχα ακολουθήσει ως τα τότε κατά γράμμα και καλοθέλητα τις νουθεσίες του συστήματος για το πώς "να πορεύεσαι σωστά στη ζωή". Γυμνάσιο, Λύκειο, Πολυτεχνείο, δουλειά-πρώτα σε άλλα γραφεία-μετά το δικό σου.

Εκεί στα γραφεία κάποια στιγμή σταμάτησα να μαθαίνω καινούρια πράγματα και βαρέθηκα. Για την ακρίβεια, αρχισα να βαριέμαι για τα καλά, γιατί κατάλαβα οτι αυτά που κυρίως κάνω είναι για να προχωράει σωστά η αλυσίδα παραγωγής και όχι εγώ ούτε κάποιο δημόσιο συμφέρον (χαχα). Και τότε σταμάτησα να μαθαίνω.

Ήμουν 30.

Τώρα δε δουλεύω σε γραφεία και ούτε σκοπεύω "να ανοίξω το δικό μου". Προσπαθώ να μάθω τί δουλειές μου αρέσουν και να γνωρίσω τί γνώσεις θα ήθελα να με ταξιδέψουν. Όλα αυτά τα ωραία που θα περίμενα να με είχαν ωθήσει να τα εξερευνώ μετά το δημοτικό κυρία.

"....Ο άνθρωπος έχοντας κατά το πλείστον σήμερα λύσει τις στοιχειώδεις του ανάγκες, έχοντας υψώσει τη στάθμη τις υλικής του ζωής, προσεγγίζει πάλι το αιώνιο πρόβλημα.
Τη γνώση του εαυτού του "
Stefan Zweig

uNkNa είπε...

μισούσα το νηπιαγωγείο, εκτός ίσως από μια απαγγελία μ' αγκαλιά την κούκλα μου, μισούςα το δημοτικό, ο χάρακας ναι, τι κοιτάτε έξω δεν έχετε ξαναδεί κόκκινο ουρανό? από ποιον πλανήτη εξαρτάται μουσιού με την εξουσία ατο πέτο και την κάμψη στο σβέρκο. Μισούσα το γυμνάσιο με τα τερτίπια των παντός είδους ιεραρχικών σχέσεων. Μισούςα το λύκειο, εκτός λιγάκι την τρίτη που με μισούσε η θρησκευτικού, ο μπροστινός μου στα διαλείμματα με χούφτωνε αλλά δε μού 'κατσε ποτέ ο χαραλάμπης, είχα καταγοητεύσει (πνευματικά) τη χημικού, και είχα πολλές καλές φίλες.
Νόμιζα και το περίμενα πως και πως, όταν περάσω στη σχολή θα είναι α λ λ ι ώ ς.
Οτι επιτέλους θα μάθω κάτι. Δε θα έχω απλώς το ρόλο του διδάσκεσθαι.
Επεσα και γκεμοτσακίστηκα με τα μούτρα στο πάτωμα του αιθρίου. Και το παΤέρας, που έμαθε πως καταξιώνεσαι με την περιουσία, την ιδιοκτησία, τον ανταγωνισμό. Δεν εχετε ξαναδεί κόκκινο ουρανό? όχι δάσκαλε (ρε) κάνε στην άκρη να τον απολαύσουμε! όλα τα μεροκάματά σου για να δούμε τον προνύχτιο ουρανό. Δέχεσαι?

uNkNa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Florida Panthers Jerseys, cheap sale jerseys, Christian Louboutin Ballerinas, Carolina Panthers Jerseys, NHL Camo Jerseys, Vancouver Canucks Jerseys, Atlanta Thrashers Jerseys, Houston Texans Jerseys, Christian Louboutin Mary Jane Pumps, Indianapolis Colts Jerseys, sell sport jerseys, wholesale cheap jerseys,nfl jerseys,nhl jerseys, nba jerseys,mlb jerseys, Philadelphia Flyers Jerseys, Montreal Canadiens Jerseys, Green Bay Packers Jerseys, Christian Louboutin Wedges, Jacksonville Jaguars Jerseys, Philadelphia Steelers Jerseys, New Orleans Saints Jerseys, Minnesota Vikings Jerseys, Oakland Raiders Jerseys